Külm tomatisupp ehk gazpacho

Klassikaline Andaluusia suvesupp on tõeline vitamiinipomm! Kui blender ei ole piisavalt võimas, võivad suppi jääda tomatikoore tükikesed. Iseenesest ei ole neis midagi halba, kui aga siiski arvad, et jääb häirima, võid tomatid koorida. Selleks tee tomatite alumisse otsa terava noaga ristlõiked ja aseta need umbes 15 sekundiks keevasse vette. Tõsta vahukulbiga välja, jahuta veidi ja eemalda koor.

KAHELE

Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan

> 250 g tomateid

> 1 lühike kurk

> pool punast paprikat

> pool mugulsibulat

> 1 küüslauguküüs

> 4–5 basiilikulehte

> 1 sl punase veini äädikat

> 2 sl oliiviõli

> u 0,75 tl soola

> 1 tl suhkrut või mett

> musta pipart

> 0,5–1 dl aedviljapuljongit (kogus oleneb tomatite mahlasusest)

> lisaks u 1 sl päevalilleseemneid, oliiviõli, musta pipart, basiilikulehti