Porgandi-läätsesupp kikerhernestega

Soojades toonides vürtsikas supp pakatab kasulikest taimsetest valkudest ja kiudainetest. Garam masala maitseainet on mugav kasutada, sest see sisaldab mitmeid mõnusaid India vürtse ühes purgis. Võid aga suppi maitsestada endale meelepäraselt, lisades näiteks hoopis karripulbrit, vürtsköömneid, kurkumit vms.

NELJALE / Valmistusaeg 30 minutit

Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan

2 sl oliiviõli

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 tl koriandripulbrit

1 tl tšillihelbeid või pool tšillikauna

1–2 sl garam masala maitseainesegu

0,5 l vett

400 g külmutatud porgandeid

100 g punaseid läätsesid

400 ml kookospiima

150 g konservkikerherneid

2 sl õli

maitseaineid

soola

kaunistuseks värsket koriandrit ja kookospiima