Kaerahelbepuder karamellistatud viigimarjadega

Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan

kahele

> 0,5 dl kaerahelbeid

> 1 dl vett

> 0,5 dl piima

> 2 suuremat värsket viigimarja

> 1 sl võid

> 1 sl mett

> 5 hakitud Kreeka pähklit

> veidi soola

Tükelda üks viigimari ja lõika teine veerandikeks. Kuumuta vähese soolaga maitsestatud vesi potis keema. Sõrista sisse helbed ja lase 5 minutit podiseda. Lisa piim, tükeldatud viigimari ning keeda veel 5 minutit.

Sulata pannil supilusika­täis võid, lisa viigimarja­veerandikud ja mesi. Kuumuta segades paar minutit. Tõsta puder kaussi, lisa pannilt viigimarjad ning nirista sellele viigimarjade karamellistamisel tekkinud mesine kaste. Puista peale hakitud Kreeka pähklid.

Toiteväärtus portsjoni kohta (146 g): energiat 262 kcal; rasvu 16,2 g, millest küllastunud rasvu 7,7 g; süsivesikuid 26,4 g; valke 4,5 g