Juba kuueaastaselt alustas Erik kokkamisega, tema esimeseks toiduks olid pannkoogid. Kirg söögitegemise, retseptide väljamõtlemise, tervisliku toitumise ja eluviisi vastu on aja jooksul aga aina süvenenud.

“Kahekümnendate eluaastate lõpus sain aru, et kui ma ei taha jõuda samasse seisu nagu need, kes mu konsultatsioonidel käisid, pean võtma elus ette põhjalikud ümberkorraldused. Nüüd söön ja liigutan läbimõeldumalt, sest kui süüa valet asja, vales koguses ja valel ajal, on söömine kehale
stress, ning kui keha on otsustanud jäädavalt lahkuda, on sinugagi kõik,” tõdeb möödunud aastal ilmunud raamatu “Garanteeritud kaalulangus” autor.

Orgu pöörab pea peale nii mõnegi tervisliku toitumise kohta käiva arusaama. Näiteks selle, et burgerid ja friikartulid on rämpstoit või et ainevahetuse käivitamiseks tuleb hommikueine süüa tunni aja jooksul pärast ärkamist või et sööma peab viis korda päevas.